Дърпано свинско с канела
Необходими продукти:
1,5 кг свинско месо
2 големи глави лук
4 скилидки чесън
1/4 ч.ч. червено вино
1/4 ч.л. начупени люти чушки
2 с.л. червен пипер
1/4 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Свинското месо се запържва леко от всички страни, за да се "запечатат" ароматът и соковете му. Изважда се, а в същата мазнина се запържва лукът до златисто, прибавя се пиперът и се разбърква добре. В слоу кукър или тенджера се слагат месото, лукът, виното, канелата и лютата чушка, захлупва се и се задушава, докато месото започне да се разпада (5 часа в слоу кукър или 2 часа на котлон). Месото се изважда и накъсва с две вилици, поднася се с ориз.
Реклама
Реклама