Картофено суфле
Необходими продукти:
30 г масло
3 с.л. галета
300 г картофи
100 г сирене чедър
30 г пармезан
2 стр. лук кромид пресен
2 бр. яйца
2 щипка черен пипер млян
6 с.л. краве прясно мляко
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Загрява се фурната. Слага се тавата от самата фурна да се загрява. Намазняват се 4 керамички формички за суфле и се поръсват с галета. Обелват се предварително сварените картофи и се слагат в дълбок съд. Рендосват се сирената и се разделят жълтъците от белтъците. Слагат се жълтъците, лукът, черният пипер и сиренето при картофите. Разбърква се до хомогенизиране. Разбиват се белтъците и се добавят и те към картофената смес. Напълват се формичките за суфле и се поръсват с червен пипер. Пече се за 15-17 минути, или до златисто.
Реклама
Реклама