Телешко с кестени
Необходими продукти:
телешко филе – 1,5 кг
кестени - 500 грама
бяло вино - 1 чаша
лук - 2 глави
брашно - 2 с.л.
моркови - 5 бр.
картофи - 300 грама
броколи - 200 грама
зехтин - 50 мл
розмарин - 1 клонка
целина - 1 връзка
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина и запържете на силен огън месото от всички страни. Когато се "запечата", налейте малко от виното. Добавете и нарязаните на едро зеленчуци и вода и варете поне 2 часа на умерен огън.
Час и половина след началото на варенето към телешкото и зеленчуците добавете и кестените, броколите и картофите.
Свареното телешко се нарязва на филии и се гарнира със зеленчуците и кестените.
Пасирате бульона от варенето и добавете към него 1-2 с.л. брашно, за да се сгъсти. Овкусете с остатъка от виното и кипнете.
Варете на слаб огън до сгъстяване и полейте телешкото преди сервиране.