Свинска кавърма
Необходими продукти:
500 г свинско месо
5 гл. лук
400 г гъби
200 г доматено пюре
1/2 ч.ч. вино
олио
1 кубче бульон
сол, черен пипер на вкус
1 пиперка
магданоз
Начин на приготвяне:
Свинското измийте добре, след което нарежете на хапки. Запържете го в загрятото олио заедно с нарязания едро лук, като бъркате непрекъснато. Прехвърлете запърженото месо и лука в по-дълбок съд и добавете постепенно нарязаните на филийки гъби, нарязаната пиперка, размитото в малко вода доматено пюре и червеното вино. Оставете сместа да покъкри така, след което поръсете с кубчето бульон, добавете подправките и задушете колкото е необходимо, за да омекне месото. Готовото ястие поднесете с нарязан магданоз.
Реклама
Реклама