Постни меденки
Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
3/4 чаена чаша мед
1 чаена лъжица хлебна сода
1 чаена чаша вода топла
1/2 чаена чаша олио
Начин на приготвяне
Слагате меда в топлата вода и бъркате, докато се разтвори. Добавете и олиото и разбъркайте. След това добавяте пресятото брашно заедно със содата и канелата. Разбъркайте добре с вилица, като накрая размесите полученото тесто с ръце.
Най-лесният вариант за оформянето на меденките е като топчета. Може да разточите тестото на блат и да изрежете сладките в желаните от вас форми. Меденките наредете в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути. Наглеждайте ги, защото може да са готови и за по-малко време, ако вашите меденки са били по-тънки. Меденките не трябва да стават кафяви, защото това означава, че са изгорели.