Овчарски гювеч
Необходими продукти:
6-7 бр. чушки
2-3 бр. домати
3 глави кромид лук
150 г сирене
4 с.л. олио
1/2 връзка магданоз
сол
За заливката:
2-3 бр. яйца
1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Нарязват се на едро лукът и чушките и се задушават в олиото и малко вода, леко се посолява. Добавят се нарязаните домати, а 5-6 минути след тях натрошеното сирене. Разбърква се добре сместа и се изсипва в тавичка, поръсва се със ситно нарязания магданоз. Ястието се залива с разбитите кисело мляко, яйца, брашно и се пече на умерена фурна.
Реклама
Реклама