Талятели с гъби и сметана
Необходими продукти:
200 г талятели
200 г гъби
150 мл сметана
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 щип. черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Талятелите (200 г) се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изплакват се и се отцеждат. Лукът се нарязва на ситни кубчета и заедно със ситно нарязания чесън се задушават в зехтина, докато омекнат. След това към тях се добавят измитите и нарязани на полумесеци гъби и задушаването продължава до пълното им омекване. Добавя се и сметаната и се бърка, докато тя се сгъсти. Накрая се прибавя отцедената паста с подправките и продуктите се разбъркват, докато ароматите им се смесят. Пастата се сервира гореща.
Реклама
Реклама