Телешко с ориз и зеленчуци
Необходими продукти:
700 грама телешко месо
1 глава лук
1 ч.ч. ориз
2 моркова
3 ч.ч. телешки бульон
3 с.л. олио
1 с.л. чубрица
черен пипер
сол
копър
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки, залива се със студена вода и се кипва. Вари се на тих огън около 2 часа до пълното му омекване.
Олиото се загрява и се запържва оризът до прозрачност. Добавят се ситно нарязаните лук и моркови. Зеленчуците се запържват за 2-3 минути. Добавят се подправките, разбърква се и се изсипва в дълбока тава. Прибавя се телешкото месо и се залива с бульон от варенето на месото.
Разбърква се добре и ястието се запича в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути. Поднася се поръсено със ситно нарязан пресен копър.
Реклама
Реклама