Френски палачинки
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно тип 500
1 с.л. захар
1/4 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
3 с.л. разтопено и охладено краве масло
Начин на приготвяне:
В блендер се смесват брашното, захарта, солта, млякото, яйцата и маслото. Сместа се разбива до пълно разбъркване и появяването на мехурчета отгоре. Тестото за палачинки се оставя на стайна температура за 15 минути. Тиган за палачинки се нагорещява добре, след което се намазва леко с краве масло. Тестото се разбърква и се налива на малки порции в тигана. Тиганът се разклаща, така че тестото да се разнесе равномерно по дъното. Връща се на котлона и палачинката се пържи 2-3 минути. С помощта на нож с широко острие се обръща палачинката. Пържи се от другата страна до златистокафяво. Изпържените палачинки се прехвърлят в плоска чиния и се намазват с краве масло по желание. Палачинките се поднасят с любим сладък или солен пълнеж.