Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/5938918 www.bgdnes.bg

Бутерки с маслини и босилек


Необходими продукти:
1 пакет замразено бутертесто
150 г рикота (или извара)
2 с.л. ситно нарязан пресен босилек
сол
смлян черен пипер
12 броя черни маслини без костилки
зехтин
маково семе за овалване

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200 градуса. Застила се тавата с хартия за печене. Тестото се разточва, за да се получи тънък лист. Нарязваме разточеното тесто на средноголеми правоъгълници. Предварително се смесва сиренето (рикота или извара) с босилека, нарязаните на едро маслини и с малко сол на вкус, намазваме всяко правоъгълно листче от тестото със зехтин и слагаме една чаена лъжичка от сместа в средата. Завиваме във форма по желание. Може на руло или на охлюв. Поръсваме с малко маково семе, слагаме в тавата и печем до порозовяване. Обикновено са нужни около 18-20 минути, не повече.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама