Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/5945041 www.bgdnes.bg

Веге лазаня

2 ч.ч.тиква
1 бр. патладжани
5 бр. домати
470 г сирене рикота
250 г сирене фета
2 к.ч. песто
2 бр. яйца
1 ч.л. сол
1 щипка черен пипер млян
420 г доматен сос
8 бр. кори за лазаня
250 г моцарела
1,50 к.ч. пармезан

Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете нарязаната тиква на хартия за печене и печете, докато покафенее и омекне. Междувременно изпържете патладжана. Разполовете доматите и ги сложете в последните 15 мин. при тиквата. В средно голяма купа разбъркайте рикотата, фетата, пестото, яйцата, солта и пипера, печената тиква и разбъркайте. Сложете половината от доматения сос в тава за печене. Сложете един ред от корите за лазаня отгоре. Наредете от патладжаните, след това и сместа със сирената. Покрийте с кори. Наредете от печените домати и намажете с останалата смес със сирена. Поръсете с половината нарязана моцарела. Завършете с останалите кори за лазаня. Полейте с останалия доматен сос цялата лазаня. Отгоре сложете останалата моцарела и поръсете с пармезана. Печете в загрятата фурна за 30-40 минути, докато сирената добият апетитна кафява коричка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама