ПЕЧЕНО ПРАСЕНЦЕ С ГЪБИ
Необходими продукти:
1 бр. малко прасенце (около 4-5 кг)
500 г гъби
50 мл зехтин
150 мл червено вино
1 бр. лимон
сол
Начин на приготвяне:
Прасенцето се почиства, измива и осолява. Поставя се в тавичка, добавя се виното, малко вода и тавата се покрива и запечатва с алуминиево фолио. Слага се в умерена фурна и когато бульонът заври, се намалява силата на фурната до минимум. През това време се измиват гъбите и се запържват. След като се свали фолиото на тавата, в нея се слагат и гъбите и се връща във фурната за около 25-30 минути, докато прасенцето придобие червеникав цвят. Докато се пече, се облива от време на време с отделения бульон. При сервиране се украсява с лимон.
Реклама
Реклама