Кюфтета по чирпански
Необходими продукти
500 г смляно месо
2 глави лук
1 кг картофи
3-4 бр. домати или доматено пюре
1 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1-2 с.л. брашно
1/4 ч.ч. (50 мл) растително масло
Начин на приготвяне
Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер и брашното. Налива се топла вода и в получения сос, след като заври, се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета. Ястието се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.
Реклама
Реклама