ВАНИЛОВ СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ
Необходими продукти за блата:
125 г меко масло
70 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
100 г фино смлени орехи (бадеми)
150 г брашно
За ваниловия крем:
1 ванилов крем на прах
400 мл прясно мляко
2-3 ябълки
3-4 с.л. конфитюр от кайсии
Начин на приготвяне:
Разбърква се маслото със захарта и ванилията. Добавят се яйцето и орехите. С брашното се омесва меко тесто, добавя се постепенно. Разстила се в тортена форма. Тя се слага в хладилника, докато се приготви кремът и се нарежат ябълките. Ваниловият крем се приготвя както е указано на опаковката. Кремът се изсипва върху масленото тесто и върху него се нареждат нарязаните на тънко ябълки. Глазират се със затопления конфитюр. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се изпече тестото и ябълките станат златисти.