Кроасани с шоколад
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
20 г жива мая
7 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
2 яйца
800 г брашно
200 г течен шоколад
1 пакет сусам
1 бр. жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в част от топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. После се замесва меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 30 минути. Разделя се на 2 части и всяка се разточва на кора и се нарязва на 12 триъгълника. Върху всеки се слага по 1 ч.л. течен шоколад и се навива на кифличка. След почивка от 15 минути се намазват с един разбит жълтък, нареждат се в подмазана тава и се поръсват със сусам. Пече се 20-25 минути в загрята фурна.
Реклама
Реклама