Гъбена супа с картофи
200 г гъби печурки
1 глава лук
1 к.ч. сметана
2 с.л. зехтин
1 морков
1 картоф
3 скилидки чесън
куркума
магданоз
копър
сол
Гъбите се почистват и нарязват на средни по големина парчета. Лукът се нарязва на ситно. В предварително загретия зехтин се задушава първо лукът, а след това се добавят и гъбите. Щом полуомекнат, се налива вода. Добавят се морковът и картофът - цели, посолява се и се оставя супата да поври до пълната готовност на зеленчуците. Морковът и картофът се изваждат, пасират се и се връщат обратно в супата. Прибавят се куркумата и сметаната, след което супата отново ври 3-4 минути. Поднася се топла, поръсена със ситно нарязан копър и магданоз.
Реклама
Реклама