Макарони на фурна с кайма и гъби
Необходими продукти:
1 пакет макарони по избор
500 г кайма по избор
200 г гъби
400 г домати от консерва
2 моркова
2 стръка праз
200 г кашкавал
3 скилидки чесън
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
За соса:
200 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
масло
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода до полуготовност. От брашното, маслото и млякото направете сос. Задушете ситно нарязания праз и моркови. Прибавете почистените и нарязани гъби и каймата (размита в малко вода). Гответе, докато каймата се запържи леко. Прибавете нарязаните на много ситно домати и овкусете с подправките и чесъна.
Към тази смес се прибавят макароните и сосът. Разбъркайте добре. Изсипете в намазана с масло тавичка. Печете 20 - 30 минути в загрята фурна на 200°C. След като ястието е готово, настържете кашкавала отгоре.