Баница с ябълки
Необходими продукти:
1 опак. фини кори за баница
6 ябълки
100 г стафиди
1 опак. галета
1 к.ч. олио
1 ч.ч. захар
портокалова кора
4 с.л. заквасена сметана
2 яйца
30 мл коняк
пудра захар
Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват и смесват със стафидите, настърганата кора от цитрус, разбитите яйца със захарта, сметаната и коняка. В правоъгълна намазнена тава се слагат две кори, напръскват се с олио, поръсват се с галета и с част от плънката. Тази операция се повтаря до изчерпване на количествата. Отгоре баницата се поръсва с олио. Слага се във фурната и се пече на среден огън до готовност. Щом е готова, се поръсва обилно с пудра захар.
Реклама
Реклама