Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6039715 www.bgdnes.bg

Пачери с телешко рагу

Необходими продукти:

250 г паста пачери
2 с.л. зехтин
400 г телешко месо от бут
1 глава лук
4 скилидки чесън
50 г доматена паста
200 мл телешки бульон
500 г домати
150 мл червено вино
1 с.л. нарязан пресен риган
1 с.л. нарязан пресен босилек
1 ч.л. нарязан пресен розмарин
1 ч.л. нарязана прясна мащерка
1 дафинов лист
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото се накълцва в кухненския робот. Ако предпочитате, може да се нареже на малки парченца.
Лукът и чесънът се наситняват, доматите се нарязват на кубчета. В тенджера се загрява зехтинът. Изсипва се месото и се запържва, като се разбърква често. Добавят се лукът и чесъна и се задушават, докато лукът омекне. Добавя се доматеното пюре, разбърква се и се готви още 1-2 минути.
Към месото се изливат бульонът и виното. Добавят се доматите, подправките и се посолява на вкус със сол и пипер. След като заври, температурата се намалява и рагуто се оставя да къкри за 1 час.
Пастата пачери се сварява според упътването на опаковката - към 15-17 минути във вряща подсолена вода. Пастата се отцежда и се изсипва при готовото рагу. Разбърква се внимателно и се сервира.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама