Яйца по панагюрски
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 с.л. масло
1/2 щипка червен пипер
сол
1/2 с.л. оцет
1/2 л. вода
100 г кисело мляко
1/2 скилидка чесън
1/2 стрък копър
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява подсолена вода (1/2 л.) с оцет (1/2 с.л.) и щом заври, съдът се премества от котлона и във водата се счукват от ниско яйцата (3 бр). Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица. В тиган се загряват маслото (1/2 с.л.) и червеният пипер (1/2 щипка) и се разбъркват. Яйцата се сервират в порционна чиния и се заливат с разбитото със счукания чесън (1/2 скилидка) кисело мляко (100 г) и след това с мазнината. Поръсва се със ситно нарязан пресен копър (1/2 стрък) и се поднася.
Реклама
Реклама