Сладки картофи
2 сладки картофа
2 с.л. зехтин
1 с.л. (светло) кафява захар
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1/2 ч.л. черен пипер
Фурната се загрява до 230 градуса. Картофите се белят и режат на ивици. Слагат се в тавичка с незалепващо покритие. Картофите се заливат със зехтина и се разбъркват добре, така че зехтинът да се разпредели равномерно. Подреждат се на 1 ред. Кафявата захар, солта и черният пипер се смесват и с тях се поръсват равномерно картофите. Пекат се в продължение на 15 мин и след това се обръщат с помощта на шпатула. Пекат се още 5 до 10 минути, докато леко покафенеят. По желание се поръсват леко със сол и се сервират горещи.
Реклама
Реклама