Свинско с гъби и сметанов сос
Необходими продукти:
1 кг свинско контрафиле
200 мл сметана
100 мл прясно мляко
30-40 г краве масло
200 г гъби
1 с.л. горчица
1 глава лук
черен пипер, сол, босилек
Начин на приготвяне:
Нарязваме свинското контрафиле на тънки филийки, поръсваме с малко сол и черен пипер и намазваме месото с тънък слой горчица.
Леко запържваме нарязания лук в маслото. Добавяме гъбите и ги оставяме да се запържват, като през това време разбиваме сметаната в прясното мляко. След като гъбите се запържат за 5-6 минути, добавяме в тигана разбитата в млякото сметана. Разбъркваме и оставяме да се пържи още 4-5 минути.
Заливаме месото със соса, завиваме с фолио и слагаме тавата в предварително нагрятата на 200 градуса фурна. Печем един час и сме готови!
Реклама
Реклама