ТАСКЕБАП С КАРТОФЕНО ПЮРЕ
Необходими продукти:
600 г свинско месо
2 глави лук
50-200 мл доматено пюре
300-350 мл вода
200 мл вино
1 ч.ч. ориз
3 с.л. масло разтопено
4 средни картофа
кимион, чесън на прах, сол, черен пипер, 2 листа дафинов лист, червен пипер, олио
Начин на приготвяне:
Запържваме месото и лука в олио, докато месото порозовее, а лукът омекне. Добавяме сухите подправки на вкус, както и дафиновия лист. Разбъркваме и заливаме с доматеното пюре и 300-350 мл гореща вода. Варим на тих огън до омекване на месото. След 15 мин се добавя виното. След това отделно слагаме ориза с 4 ч.ч. вода да се вари. Посолява се на вкус и след като е готов, сваляме го от котлона, добавяме му 2 с.л. масло и разбъркваме. За картофеното канапе сваряваме 4 средни картофа, намачкваме ги, слагаме сол и черен пипер на вкус и 1 с.л олио. Накрая слагаме в средата на чинията пюрето, отгоре месото и около него ориза.