Шоколадов бутертарт
бутертесто - 1/2 пакет (400 г)
шоколад - 200 г натурален
течен шоколад - 150 г
ликьор - 50 мл шоколадов
пудра захар - 40 г
жълтъци - 3 бр.
масло - 180 г
какао - за украса
пудра захар - за украса
ПРИГОТВЯНЕ
Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Яйцата се разбиват заедно със захарта. Когато се охладят шоколадът и маслото, те се прибавят на тънка струя заедно с разбитите вече яйца и захар. Бърка се леко до получаването на хомогенна смес. Бутертестото разстиламе във формичката за тарт. Покриваме с хартия за печене и поставяме отгоре боб, ориз или едра сол, за да не се деформира тестото при печене. Тартът се пече около 12 минути в предварително загрята на 180 градуса печка. Леко охлаждаме полуготовото тесто и го намазваме с течния шоколад. Отгоре внимателно се излива останалата част от шоколада. Печем още 18-20 минути на 170 градуса без вентилатор.