ПИЛЕ ПО ЛИВАНСКИ
Необходими продукти:
2 броя пилешки гърди
1/2 ч.ч. зехтин
За маринатата:
3-4 скилидки чесън
1-2 ч.л. канела
1 с.л. соев сос
2 лимона, сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета. Продуктите за маринатата се смесват и се залива месото. Добре е да престои 3-4 часа в хладилник. Зехтинът се загрява и в него се пържи до готовност маринованото месо. Поднася се с ориз или гарнитура по избор.
За гарнитура: В същият тиган, в който е пържено месото, се прибавят един домат (на кубчета), две чушки, бахар, дафинов лист и 3 с.л. бяло вино, малко сол. След като се изпари виното - 7-8 минути, гарнитурата е готова.
Реклама
Реклама