Родопски палачинки марудници
Необходими продукти:
яйца - 3 броя
кисело мляко - 400 г
брашно - 1 ч.ч.
сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
сол - 1 щипка
масло - за намазване
Начин на приготвяне:
Чукват се яйцата в дълбока купа, добавя се киселото мляко заедно със содата бикарбонат и се разбърква добре. Постепенно при бъркане се добавя брашното. Щом се получи хомогенна смес, тогава е готово. Палачинките марудници се пекат на сач, но стават и в тиган. Загрява се сачът или тиганът, намазнен предварително, и се излива 1 черпак от палачинковата смес. Не се разстила докрай. Котлонът се намалява и палачинките се изпичат равномерно от двете страни. Още топли се мажат с масло и се поднасят със сладко по избор.
Реклама
Реклама