Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6109497 www.bgdnes.bg

Нахут с домати по индийски

Необходими продукти:
250 г нахут
1/2 кг домати от консерва
1 ч.л. куркума
1 ч.л. гарам масала
2 ч.л. млян кориандър
1 ч.л. кимион
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.ч. вода
4 с.л. олио
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Нахутът се сварява във вода или се използва нахут от консерва.
В нагорещен тиган с олио се запържва нахутът за минута-две заедно с кимиона, докато се овкуси мазнината. След това се добавят ситно нарязан лук, намачкан чесън и останалите подправки - сол, гарам масала, куркума, кориандър и настърган пресен джинджифил. Бърка се за няколко минути.
Добавят се доматите от консерва и водата. Намалява се силата на огъня и се оставя да къкри за 5-10 минути. Накрая се добавя лют червен пипер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама