Ризото с пилешко,куркума и печурки
Необходими продукти:
300 г пилешко месо
1 глава лук
6 печурки
20 г кедрови ядки
1 с.л. куркума
2 с.л. олио
1 щип. шафран
черен пипер
сол
1 ч.ч. ориз
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се изпържва в сгорещеното олио. Посолява се. Прибавят се нарязаният на ситно лук. Разбърква се и щом лукът стане прозрачен, се добавят оризът и нарязаните и предварително бланширани гъби. Налива се вода, колкото да покрие продуктите, и се вари на слаб огън, като постоянно се разбърква. Ястието се овкусява с подправките и се разбърква. При необходимост може да се долее още вода и да се довари.
Реклама
Реклама