Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6112915 www.bgdnes.bg

КИНОА СЪС СПАНАК

Необходими продукти:

500 г спанак
1 ч.ч. киноа
3 скилидки чесън
1 връзка пресен лук или 1 глава кромид
1 с.л. пресен джоджен (може и сух)
1 с.л. пресен копър (може и сух)
олио
сол
Начин на приготвяне:
Измийте киноата и я накиснете в топла вода. Оставете настрана. Лука, спанака и чесъна нарежете на ситно. В мазнина запържете лука и чесъна. Като поомекнат, добавете спанака и 1 к.ч. вода, за да се задуши. Разбърквайте периодично. Отцедете киноата от водата и я прехвърлете заедно със спанака в тава. Налейте 2 ч.ч. гореща вода, добавете джоджена, копъра и сол на вкус. Разбъркайте, завийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята на 190 градуса фурна. Ястието е готово, когато зрънцата киноа се разпукат и станат прозрачни. Тогава махнете фолиото и запечете за 5 минути в силна фурна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама