Цървули с риба
Необходими продукти:
4 големи картофа
2 пушени скумрии
100 мл готварска сметана
200 г кашкавал
100 г сирене
1-2 стръка пресен лук
100 г царевица
чубрица, риган, розмарин
черен пипер, сол на вкус
Начин на приготвяне:
Варим картофите в подсолена вода, но необелени. След като картофите изстинат, ги срязваме през средата и издълбаваме вътрешността им. Настъргваме кашкавала и сиренето, а лука нарязваме на ситно. Нарязваме и предварително обезкостената скумрия и я смесваме с настърганите съставки. Добавяме готварската сметана, царевицата, черния пипер, солта, чубрицата, ригана и розмарина и разбъркваме добре. С приготвената смес пълним картофките и ги запичаме за около 15 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
Реклама
Реклама