ПИЯНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
300 г гъби
5-6 глави лук
2-3 яйца за паниране
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. червено вино
1 ч.л. сух босилек
1 ч.л. мащерка
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Брашното се подправя с босилек, мащерка, сол и черен пипер. Пилешките дробчета се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и се пържат в олио. Изваждат се и се поставят в тенджера. В същата мазнина се задушават едро нарязаният лук и гъби. Когато омекнат, се изсипват върху дробчетата, заливат се с виното, съдът се покрива с капак и се пече до готовност в предварително затоплена фурна.
Реклама
Реклама