Бифтек от моруна
Необходими продукти:
4 филета от моруна (около 800 г)
брашнно
4 филии сух бях хляб без кората
1/2 ч.ч. растителнно масло
4 яйца
60 г масло
сол
черен пипер
няколко капки коняк
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Филетата се почистват от костите и кожата, оформят се 4 кръгли парчета с дебелина 3-4 см и се начукват леко. Наръсват се с няколко капки лимонов сок, сол и черен пипер и се овалнват в брашно. От хляба се изрязват парчета със същата форма като рибата и се навлажняват леко с подсолена вода, ароматизирана с коняка. Рибата се изпържва в много сгорещено растително масло, докато се зачерви слабо от двете страни, и се изважда в топло блюдо. В същата мазнина се изпържват хлебните филии. Върху всяко канапе се слага по едно филе, а върху него - изпържено в маслото яйце.