Течен мексикански шоколад
Необходими продукти:
100 г тъмен шоколад
1/2 ч.ч. захар
1 жълтък
1 ч.ч. хладко прясно мляко
1 ч.л. царевично нишесте
1 к.л. индийско орехче
1 л ледено прясно мляко
ванилова есенция
щипка канела
щипка сол
Жълтъците се разбиват с 3 с.л. захар, прибавя се нишестето и 1 ч.ч. прясно мляко. Сместа се слага на слаб огън да се сгъсти като крем при непрекъснато разбъркване. Към врящата смес се прибавят останалата захар и начупеният на малки парченца шоколад. Бърка се, докато се разтопят. Добавя се останалото ледено прясно мляко. Шоколадът се сервира във високи чаши, поръсен с канела и индийско орехче. Вариант: към шоколада може да се прибави сварено силно кафе за подсилване на вкуса.
Реклама
Реклама