Пиле с куркума и ориз
пилешки бутчета - 4 бр.
чушки - 1 бр. червена
домати - 1 бр. по-голям
ориз - 1 1/2 ч.ч.
масло - 30 г
лук - 1 глава
олио - 1-2 с.л.
куркума - 1 ч.л.
черен пипер, сол
Пилешките бутчета се сваряват до готовност в подсолена вода. Мазнината се загрява и в нея се запържва ситно нарязаният лук. Когато омекне, се добавя оризът и се запържва за още 1-2 минути. Към тях се прибавят нарязаната на лентички пиперка, куркумата, сол и черен пипер на вкус. В дълбока тава се смесват овкусеният ориз и пилешките бутчета, обилно намазани с масло. Добавят се нарязаните на колелца домати. Сипва се 4 ч.ч. бульон от варенето и ястието внимателно се разбърква. Бутчетата с ориз се пекат около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. При нужда може да долеете още бульон в процеса на готвене.