Мързелив патладжан
Необходими продукти:
2 големи патладжана
4-5 червени домата
6-7 глави стар лук
2 главички чесън
2-3 морковчета
една връзка магданоз
1 кафена чаша олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиват се и се белят патладжаните. Нарязват се на кръгчета. Посоляват се и се оставят да пуснат кафяв сок. Когато след половин или цял час патладжанът се изцеди, трябва да се подготви за печене. За целта се слага хартия за печене на дъното на тавичка. Кръгчетата патладжан се овалват в брашно. Наредете ги в тавичката и ги наръсете с олио или със зехтин. Изпича се в умерена фурна. Преди да се извади, се наръсва обилно с пармезан, според италианската рецепта, или с настърган кашкавал, според българския аналог.
Реклама
Реклама