ЧЕСНОВИ ЯЙЦА
Необходими продукти:
5 броя яйца
150-200 г сирене
400 г кисело мляко
50 мл олио
1 стрък копър, 1 стрък магданоз
50-100 г маслини или кашкавал
3-4 скилидки чесън, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязвате сварените яйца на две половини и отделяте жълтъците от белтъците. Белтъците, наподобяващи лодчици, отделяте в основната чиния на ястието, а жълтъците разбивате заедно със сиренето, олиото и предварително стрития чесън. Лодките напълвате с част от получената смес, а остатъка от сместа разбивате с киселото мляко заедно със ситно нарязания копър и магданоз. С получения сос заливате напълнените белтъци и поръсвате с черен пипер. Украсявате ястието с маслини или кашкавал.
Реклама
Реклама