Яйца по шотландски
Необходими продукти:
15 пъдпъдъчи яйца
600 г кайма смес
4 стръка мащерка
4 стръка магданоз
4 стръка пресен лук
4 филии бял хляб
сол и черен пипер на вкус
2 кокоши яйца за паниране
брашно за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пъдпъдъчите яйца се сваряват за 3 минути, след това се обливат със студена вода и се обелват.
Каймата се смесва с нарязаните магданоз, мащерка и пресен лук, подправя се със сол и черен пипер. Хлябът се смила на трохи. Сварените и обелени яйца първо се овалват в брашно, за да може месото да полепне по-лесно. После се покриват с каймата и отново се овалват в брашно.
Потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в хлебните трохи. Пържат се на маслена баня, после се отцеждат върху салфетка.
Реклама
Реклама