БЪРЗ ХЛЯБ С МАСЛИНИ И ДЖОДЖЕН
Необходими продукти:
2 ч.ч. бяло брашно
15 г бакпулвер (1 и 1/2 пакетче)
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1-2 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
2 яйца
2/3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. зехтин
1 ч.ч. черни маслини маслини, почистени от костилките и нарязани
Начин на приготвяне:
Загрява се фурната до 180 градуса. Пресява се брашното с бакпулвера и солта. Сипват се захарта и джодженът. Оформя се кладенче в средата и се сипва млякото, леко разбитите яйца и зехтинът. Замесва се меко тесто. Прибавят се маслините. Разстила се тестото в намаслена тава с диаметър 21 см. Пече се, докато като се бодне с дървен шиш в тестото и той не излезе чист. Оставя се да поизстине в тавата и след това се изважда.
Реклама
Реклама