Коприва с яйца и орехи
1 кг коприва
1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
125 г масло
60 г брашно
100 г орехови ядки, едро смлени
4 яйца
1 ч. л. сол
Копривата се измива добре и се попарва за 3-5 мин. във вряща подсолена вода. Изцежда се и се нарязва. Маслото се разтопява и в него се запържва лукът, прибавя се брашното, копривата и се залива с гореща вода (около 800 мл). Бърка се, докато се получи умерено гъста каша. Слагат се орехите и кашата се оставя да поври 5 минути. Подправя се на вкус с лимонов сок и пипер. Готовата каша се изсипва в тава, отгоре се чукват яйцата и се слагат във фурната да се забулят.
Реклама
Реклама