Домашни понички с течен шоколад
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
45 г масло
2 яйца
170 г захар
240 г кисело мляко
3 бакпулвер
1 щипка сол
150 г течен шоколад
6 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява. Яйцата се разбиват със захарта, а след това се добавят брашното, бакпулверът и солта. Киселото мляко се разбива и след това се добавя към сместа. От тестото се оформя топка, която се поставя в купа и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилник за 30 минути. След това тестото се оформя като руло. Нарязва се на еднакви парчета. Всяко парче се оформя на топче, като се търкаля между дланите. След това с ръце се сплесква, за да получи форма на поничка. В тенджера се загрява олио до 170 градуса. Поничките се пускат в горещото олио и когато изплуват на повърхността, се обръщат с решетъчна лъжица. Пържат се само по 3-4 понички наведнъж. Нареждат се в чиния върху салфетка. Щом леко се охладят и отцедят от мазнината, се пълнят течен шоколад с помощта на шприц. След това се поръсват обилно с пудра захар.