Свинско с кисело мляко
Необходими продукти:
1 кг свинско (може от бут, плешка или врат) месо
3-4 скилидки чесън
4-5 с.л. (пълни) кисело мляко
по 1 ч.л. червен пипер и сол
черен пипер, подправки по избор
За овалване:
едра галета
настърган кашкавал (около 100 г)
малко масло
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на пържоли, сложете в купа и смесете с киселото мляко и подправките. Оставете да престои една нощ в хладилник (може и по малко). Смесете галетата и кашкавала и овалвайте всяко парче месо от двете страни.
Навийте го на руло и редете в намаслена тавичка. Сложете парченца масло върху месото.
Покрийте с фолио и печете на 180 градуса около 1 и 1/2 часа. След това махнете фолиото и запечете още малко до златиста коричка. Месото става много крехко отвътре и с хрупкава коричка от вън.