Класически гофрети
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
4 чаени лъжички бакпулвер
2 с.л. захар
2 яйца
1 и 1/2 чаши топло мляко
1/3 чаша разтопено масло
1 лъжичка ванилов екстракт (или 1 ампула)
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта (сухите съставки). През това време загрейте гофретника на желаната температура.
В отделна купа разбийте яйцата. Разбъркайте с млякото, маслото и ванилията. Изсипете сместа от мляко в сместа с брашното. Разбъркайте много добре с миксер, докато се получи гладка смес. С помощта на черпак отмервайте малко тесто, което да изсипете в гофретника. Печете, докато гофретите добият златист загар.
Залейте гофретите със сироп или сладко по избор. Можете да декорирате с пресни плодове!
Реклама
Реклама