Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6327179 www.bgdnes.bg

КАРАМЕЛЕН пай с круши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3 яйца
4 круши
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
щипка бакпулвер
100 г захар за карамел

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиват се 3 яйца с 1 ч.ч захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио.
Сипваме готовата смес в намазнена тава. Белим крушите и ги режем на тънки парченца на осмини. Редим ги в два кръга върху сместа. Единият по посока на часовниковата стрелка, другият обратен, така че да се получи цвете. Печем в загрята фурна на 180 градуса на вентилатор, долен и горен реотан. За около 30 минути трябва да е готов паят, проверяваме с шиш.
Докато чакаме да изстине, разтопяваме захарта на котлона - да се получи карамел. Заливаме карамела върху пая. Чакаме да изстине, да попие добре и поднасяме с любов!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама