МЪФИНИ С КЪПИНИ
250 г брашно
250 г кисело мляко
1 яйце
200 г захар
1 опак. ванилия
100 г масло
300 г къпини
1 опак. бакпулвер
Тестото за мъфините се приготвя, като най-напред се разбива яйцето (1 бр.) със захарта (200 г), а след това се добавя киселото мляко (250 г). Продуктите се разбиват, а след това при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло (100 г) на тънка струйка. Смесените и пресети брашно (250 г), бакпулвер (1 опак.) и ванилия (1 опак.) също се добавят към сместа и всичко се разбива до получаването на хомогенна гладка смес. Към нея се прибавят къпините (300 г) и всичко се разбърква. Разпределя се във форми за мъфини с помощта на лъжица. Мъфините се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути. На същия принцип могат да се направят най-разнообразни мъфини, като се запази съставът на тестото и къпините се заменят с други плодове според сезона.