Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6387849 www.bgdnes.bg

Риба на скара

Необходими продукти:
1 скилидка чесън
6 с.л. зехтин
2 ч.л. босилек
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. лимонов сок
1/3 връзка магданоз
900 г камбала филе

В стъклена купа смесете чесъна, зехтина, босилека, солта, черния пипер, лимоновия сок и магданоза.
Поставете рибните филета в плитък съд или в плик с плътно затваряне и изсипете маринатата. Покрийте или запечатайте и оставете в хладилника за 1 час, като обръщате филенцата от време на време.
Загрейте скарата и леко намазнете решетката. Поставете я на десет сантиметра от топлината.
Извадете филетата от маринатата и ги отцедете. Гриловайте за 5 минути от всяка страна или до готовност.
Сервирайте с гарнитура от зеленчуци по избор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама