Печена риба с лимонов пилаф
Необходими продукти:
червено цвекло - 500 г
ципура – 1,5 кг цяла или друг вид риба
олио - 2 с.л.
рукола - 50 г бейби
за пилафа
бульон - 500 мл пилешки
лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
ориз - 1 ч.ч. (200 г) продълговат
касис - 2/3 ч.ч. (100 г) сушен
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната, сложете измитото цвекло в тава с подмазнена хартия за печене и печете за около 20 минути или докато омекне. Охладете го, обелете и ги го настържете.
Намалете фурната на средна температура, направете леки прорези с рибата по кожата й от двете страни. Напълнете корема на рибата с пилафа с лимон и касис и я сложете в подходяща намазнена тава за печене. Намажете я олио.
Печете я непокрита за около 30 минути или до готовност. Поднесете готовата риба с гарнитура от цвекло и рукола.