Бургери АЛА ИТАЛИЯ
Необходими продукти:
пилешко месо - 500 г смляно
чесън - 2 скилидки
зелен лук - 4 стръка
песто - 2 ч.л.
жълтъци - 1 бр.
олио - 1 с.л.
майонеза - 2 с.л.
спанак
рукола
сушени домати - 50 г
черен пипер
сол
питки - 4 бр.
Начин на приготвяне:
Смесете пилешката кайма, ситно нарязаните чесън и зелен лук, пестото и жълтъка в купа. Овкусете с подправките и разбъркайте. Оформете 4 бургера и ги оставете да се охладят за 1 час. Загрейте олиото в тиган и запържете бургерите за 10-13 минути, като ги обръщате.
Разделете питките на две и ги намажете с майонезата, разпределете спанак и рукола или друг зеленолистен зеленчук, кълнове по желание, поръсете със сушените домати и сложете готовите бургери.
Реклама
Реклама