Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6412639 www.bgdnes.bg

ГЪБИ СЪС СИРЕНЕ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

100-150 г гъби
1/2 глава кромид лук
2-3 с. л. готварска сметана
1 с. л. соев сос
шепа настъргано сирене тип Гауда, Витоша

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Гъбите и лукът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещена мазнина до златист цвят. Прибавят се сметаната и соевият сос и се разбъркват добре. Огънят се намалява и сместа се задушава 6-7 минути. После се поставя в порционна форма и се поръсва с настъргано сирене. След това се пече 8-10 минути на 200 С във фурна, докато сиренето добие коричка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама