Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6413729 www.bgdnes.bg

Прясно зеле с кайма

Необходими продукти

500 г кайма
1 малка зелка
1/2 ч.ч. ориз
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. черен пипер
сол
1 глава лук
магданоз
1/2 ч.ч. олио
червен пипер

Начин на приготвяне

Зелката се нарязва на ивици, посолява се и се оставя 1 час да престои. Зелето се задушава в 3-4 с.л. олио.
Отделно в мазнина се задушава ситно нарязаният лук, прибавя се каймата, посолява се и се бърка добре за 5-6 минути. Прибавят се червеният пипер, ситно нарязаният магданоз, доматеното пюре, черен пипер, 1 ч.ч. топла вода и измитият ориз. Разбърква се добре и оризът се задушава за 5 минути.
Зелето се изсипва в намазана с олио тавичка и се разбърква добре с каймата и ориза. Ако е нужно, се слага още 1/2 ч.ч. топла вода.
Пече се 35-40 минути в силна фурна, докато ястието остане на мазнина. Поднася се топло.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама