Пилешки руладини с гъби
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди - големи
100 г бекон
100 г пушено сирене
500 г гъби - печурки
1 с.л. непълна пшенично нишесте
зехтин
кашкавал - за настъргване
черен пипер
чубрица
сол
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди разрязваме на две. Поставяме гърдите в торбичка и начукваме месото, внимателно до дебелина 5 мм.
Така получената пържола посоляваме и добавяме прясно смлян черен пипер, сол и малко чубрица.
В единия край на всяко начукано месо слагаме ивици бекон, резен пушено сирене и навиваме на руло. С помощта на клечки за зъби захващаме месото да не се отвива.
В тиган съвсем за кратко в малко зехтин запържваме руладините. Поставяме в тавичка заедно с нарязаните гъби, добавяме малко мазнина и печем около 25-30 минути в загрята фурна (200 градуса).
Разтваряме в 100-150 мл вода нишестето и го добавяме към гъбите, разбъркваме добре. (Можете да добавите и сметана или прясно мляко.) Настъргваме кашкавал върху руладините и оставяме да се пече, докато придобие златист цвят.